• Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Investeren en Verhuren in Spanje – Hoe werkt het?

  Investeren en Verhuren in Spanje – Hoe werkt het?

  Spread the love for Spain

  Investeren en Verhuren in Spanje - Hoe werkt het?

  Investeringen, bakstenen en een vleugje humor – dat is waar we het vandaag over gaan hebben. Als je denkt aan investeren in onroerend goed, zijn er een paar belangrijke vragen die je jezelf moet stellen. Laten we eens kijken naar de drie meest voorkomende motivaties achter vastgoedinvesteringen.

  1. Is het de veiligheid van je geld die je naar vastgoed leidt? Tja, ze zeggen dat ‘bakstenen’ een solide investering zijn. Maar laten we eerlijk zijn, er zijn geen garanties in het leven, behalve misschien dat je in ieder geval altijd een dak boven je hoofd hebt. Dus, ja, het kan een veilige keuze zijn.

  2. Of is het jouw doel om extra inkomsten te genereren om je pensioen aan te vullen? Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal die financiële boost nodig om ons een beetje meer vrijheid te geven. En als het verhuren van een pand dat je bezit je daarbij kan helpen, waarom niet?

  3. Misschien is het wel een investering in jezelf. Een kans om te genieten, te ontstressen en een beetje te verhuren, omdat het zonde zou zijn om het pand leeg te laten staan. Stel je voor, je hebt je eigen plekje onder de Spaanse zon en je kunt er ook nog eens wat geld mee verdienen. Klinkt best goed, toch?

  Wat kun je verwachten qua rendement?

  Over het algemeen ligt het rendement op ongeveer 1,5% tot 2,5% per jaar op de totale aankoop (inclusief aankoopprijs en kosten, die meestal tussen de 11% en 14% liggen). Als je het pand laat verhuren door een verhuurder, kun je gemiddeld zo’n 12 weken per jaar verhuren. Maar let op, want die verhuurder rekent je een commissie aan tussen de 15% en 35%! Ja, echt waar! Wil je meer verdienen? Verhuur dan zelf en bespaar 1% van die commissie. Dat telt op!

  En hier is een gouden tip om je rendement te maximaliseren: stap in bij de lancering van een nieuw project. Als je als laatste instapt, betaal je 10% tot 15% meer, maar kun je dezelfde huurprijs vragen als iemand die als eerste instapt. Slim, hè?

  Als je serieus wilt investeren, koop dan een pand dat zich bevindt op de eerste rij aan zee of op loopafstand van het strand. Dat is namelijk de eerste vraag die jouw potentiële huurder zal stellen. En laten we eerlijk zijn, wie wil er niet wakker worden met het geluid van de golven en een verfrissende duik nemen in de Middellandse Zee? De prijzen zijn momenteel scherp, dus als je nu instapt, kun je ook nog profiteren van een mooie waardestijging op de lange termijn.

  Maar is dit het juiste moment om te investeren?

  Mijn advies blijft hetzelfde: koop niet alleen voor het rendement. Sterker nog, je moet het echt niet alleen voor het rendement doen. Koop vooral omdat je een passie hebt voor Spanje, de mensen en de cultuur. Omdat je er al jaren van droomt. En als je nu de middelen hebt, waar wacht je dan nog op? Koop nu en begin met genieten!

  Dus, beste lezer, neem een moment om na te denken. Is het investeren in Spanje jouw ticket naar geluk? Misschien wel. En als dat het geval is, waarom zou je dan niet de sprong wagen? Het leven is te kort om niet te genieten van de mooie dingen die het te bieden heeft. Dus, doe je onderzoek, maak je plannen en zorg ervoor dat je er klaar voor bent. Het avontuur wacht op je!

  Met een knipoog en een glimlach,

  Marleen

  PS Meer weten over investeren in échte rendementen? Schrijf je in voor ons GRATIS Webinar Is het nu het moment om te investeren. 

  You cannot copy content of this page

  Naam(Vereist)
  Adres