• Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Waar op letten bij aankoop van een huis in Spanje verhuren en toekomstig wonen?

  Waar op letten bij aankoop van een huis in Spanje verhuren en toekomstig wonen?

  Spread the love for Spain

  Waar op letten bij aankoop van een huis in Spanje verhuren en toekomstig wonen?

  Stap binnen in de boeiende wereld van vastgoed en wonen in Spanje, zoals te beluisteren in de podcast de “Mailbox van Marleen.’’ Benieuwd naar de perfecte investering in Spanje die je nu kunt verhuren en waar je later kunt wonen? Deze blog licht een tipje van de sluier en de belangrijkste overwegingen en adviezen over beginnen met verhuren in Spanje en er toekomstig wonen. 

  Verhuren in Spanje: geld verdienen of kostendekkend?

  Overweeg je om nu een pand in Spanje te kopen voor verhuur en later zelf van te genieten? Denk dan eerst na over wat de verhuur voor jou betekent. Sommigen zien het als een kostendekkende maatregel, terwijl anderen het beschouwen als een lucratieve investering. Je keuze heeft invloed op het type woning dat je zou moeten overwegen.

  De wensen van huurders: nabijheid van de zee en een zwembad

  Bij het zoeken naar verhuurinkomsten zijn er twee cruciale vragen die huurders vaak stellen: Is het pand ver van de zee? En heeft het een zwembad? Als je streng op zoek bent naar verhuurinkomsten, is het slim om nu al te investeren in een eigendom dat aan deze eisen voldoet. Denk ook aan de regio en activiteiten in de omgeving, vooral als je het pand het hele jaar door wilt verhuren.

  Toekomstige verhuisplannen naar Spanje: tijdshorizon en persoonlijke behoeften

  Bij het overwegen van een toekomstige verhuizing naar Spanje is het essentieel om je tijdshorizon te bepalen. Wil je binnen vijf tot zes jaar verhuizen, of is het een langetermijnplan binnen tien jaar? Wonen in Spanje verschilt van vakantie vieren of er voor een langere tijd wonen, daarom moet je nadenken over je behoeften op de langere termijn.

  Balanceren tussen huurderswensen en persoonlijke voorkeuren

  Er is een delicaat evenwicht tussen wat huurders zoeken en wat je zelf wilt als je uiteindelijk in het pand gaat wonen. Terwijl huurders vaak de voorkeur geven aan nabijheid van de zee, kunnen jouw persoonlijke behoeften meer ruimte en privacy rondom het huis omvatten. Het is een delicate balans tussen investeren in verhuur en kiezen voor jouw ideale woonomgeving.

  Duurzaamheidseisen: renoveren voor verhuur en verkoop (EPC D score)

  Een opvallend aspect is de recente beslissing van Spanje dat tegen 2033 alle woningen minimaal een EPC D score moeten hebben om nog te mogen worden verkocht of verhuurd. Let op: als je nu een charmant maar slecht geïsoleerd pand koopt, moet je renoveren om aan deze duurzaamheidseisen te voldoen. Dit kan invloed hebben op je toekomstige meerwaarde, winst.

  Verhuren in Spanje? Ons advies

  Het advies blijft onveranderd: denk goed na voordat je een beslissing neemt. Bij twijfel, neem contact op via marleen@azull.info voor persoonlijk advies. Of het nu gaat om verhuur, toekomstig wonen, of duurzame renovaties, een weloverwogen keuze legt de basis voor een succesvolle vastgoedinvestering in het altijd-zonnige-Spanje.

  You cannot copy content of this page

  Naam(Vereist)
  Adres