• Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Verhuren in Spanje: Hoe werkt het en wat zijn de regels?

  Verhuren in Spanje: Hoe werkt het en wat zijn de regels?

  Spread the love for Spain

  Toeristische Verhuur in Spanje: Ontdek je winst

  Wil je genieten van de Spaanse zon, terwijl je tegelijkertijd een aantrekkelijk rendement verdient? In dit artikel duik je dieper in de wereld van vastgoedverhuur in Spanje en de verhuurregels. Zo kan jij met vertrouwen de eerste stappen zetten naar vakantieverhuur.

  Waarom je appartement of huis verhuren in Spanje?

  Spanje is een topbestemming voor toeristen van over de hele wereld. Met zijn prachtige stranden, bruisende steden en rijke cultuur trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers aan. Dit biedt een unieke kans voor jou als vastgoedeigenaar om jouw woning te verhuren aan vakantiegangers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring in Spanje. Het is een geweldige manier om jouw investering te gelde te maken en te profiteren van de grote vraag naar moderne nieuwbouw panden die verhuurd worden.

  Voordelen van vakantiehuis verhuren in Spanje

  Financieel Rendement

  Met toeristische verhuur kun je een aantrekkelijk rendement behalen op jouw investering. Wist je dat je jouw pand gemiddeld 12 weken per jaar kunt verhuren als je het uitbesteedt aan een verhuurkantoor? Ben je handig met social media? Dan kun je zelfs nog extra weken verhuren. Reken op een gemiddeld huurrendement van 1,5 tot 2,5% per jaar, na aftrek van kosten en belastingen.

  Flexibiliteit

  Het mooie van toeristische verhuur is dat je zelf kunt bepalen wanneer je jouw woning wilt verhuren en wanneer je er zelf van wilt genieten. Je hebt de vrijheid om jouw eigen vakanties te plannen en tegelijkertijd een stabiel inkomen te genereren.

  Vakantiebestemming binnen handbereik

  Stel je voor dat je een tweede thuis hebt in Spanje, waar je op elk gewenst moment naartoe kunt gaan. Je kunt genieten van de zon, ontspannen op het terras en jezelf onderdompelen in de lokale cultuur. Het is de perfecte combinatie van zaken en plezier!

  Hoe je appartement verhuren in Spanje? Azull helpt!

  Het verhuren van je vakantiehuis in Spanje kent uitdagingen en kansen. Weet je niet precies waar je moet beginnen of wil jij je verhuurstrategie optimaliseren? Azull heeft een deskundig team dat je begeleidt bij elke stap, van het vinden van de juiste woning tot het optimaliseren van jouw verhuurstrategie. Onze jarenlange ervaring en uitgebreid netwerk stellen ons in staat om jou te voorzien van waardevol advies en ondersteuning op maat.

  Verhuurlicentie aanvragen in Spanje

  Als je je huis of appartement wilt verhuren in Spanje, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de spaanse huurwet en de vereisten en procedures voor het verkrijgen van een verhuurlicentie. Een verhuurlicentie, ook wel bekend als een huurvergunning, is een officiële toestemming van de lokale autoriteiten om je woning legaal te verhuren. Het verkrijgen van een verhuurlicentie is essentieel om juridische problemen te voorkomen en gemoedsrust te hebben tijdens het verhuurproces.

  Platformen zoals booking.com, AirBNB, Micazu.nl enz eisen ook dat je je verhuurlicentie nummer in hun systeem zet, voordat je er je woning op kunt registreren. De specifieke regels en voorschriften variëren afhankelijk van de regio in Spanje, dus het is belangrijk om de lokale wetgeving te onderzoeken en te begrijpen. Hier zijn de stappen die je moet volgen om uit te zoeken of je mag verhuren en wat de voorwaarden zijn om een verhuurlicentie te krijgen:

  Stap 1: Controleer de lokale regelgeving

  Elke regio, stad en gemeente in Spanje, heeft zijn eigen wetgeving met betrekking tot het verhuren van onroerend goed. Het is belangrijk om de specifieke regels en voorschriften van de regio waar jij je appartement of huis wilt verhuren te onderzoeken en te begrijpen.

  Stap 2: Controleer de vereniging van eigenaren

  Controleer wat de vereniging van mede-eigenaars ofwel de vereniging van eigenaren over verhuren zegt. Neem contact op met de beheerder van een complex of de syndicus om te achterhalen wat de regels i.v.m. verhuur zijn.

  Stap 3: Controleer of het pand geschikt is voor verhuur

  Controleer of het pand geschikt is voor bewoning en of het alle nodige voorzieningen heeft, zoals elektriciteit, water en sanitaire voorzieningen. In Andalucia mag je bijvoorbeeld enkel villa’s of appartementen verhuren die in de zomer over airco beschikken en in de winter verwarmd kunnen worden.

  Stap 4: Vraag een energiecertificaat aan

  Om een huurlicentie te verkrijgen, heb je een energiecertificaat nodig. Dit certificaat beoordeelt de energie-efficiëntie van het pand. Zorg ervoor dat je dit certificaat verkrijgt voordat je de huurlicentie aanvraagt.

  Stap 5: Vraag de benodigde vergunningen aan

  Afhankelijk van de regio kunnen er specifieke vergunningen en documenten vereist zijn voordat je een huurlicentie kunt verkrijgen. Dit kan onder andere een bewoonbaarheidsvergunning, een verhuurvergunning omvatten. Raadpleeg de lokale autoriteiten om te weten welke vergunningen je nodig hebt en hoe je ze kunt verkrijgen.

  Stap 6: Voldoe aan de veiligheidsvoorschriften

  Zorg ervoor dat je huis of appartement voldoet aan de veiligheidsvoorschriften, zoals brandveiligheid en algemene veiligheidsnormen. Zorg voor een verbanddoos en installeer bijvoorbeeld rookmelders en blusapparaten volgens de geldende voorschriften.

  Stap 7: Registreer je bij de plaatselijke autoriteiten

  Zodra je aan alle vereisten voldoet, moet je je pand registreren bij de plaatselijke autoriteiten. Dit omvat het indienen van alle benodigde documenten en het betalen van eventuele administratieve kosten.

  Succesvol verhuren in Spanje door de juiste verhuurstrategie

  Maar bovenal, zorg ervoor dat je eigendom voldoet aan de wensen van een potentiële huurder. Jij vindt het misschien een leuk pand op een leuke locatie maar denkt je huurder daar ook zo over?

  Om succesvol te zijn in vastgoedverhuur is het essentieel om een effectieve verhuurstrategie te hebben. Een van de sleutels tot het aantrekken van meer huurders is het creëren van een aantrekkelijk huis of appartement. Zorg voor een grondige schoonmaak en onderhoud van de woning, en overweeg het gebruik van aantrekkelijk meubilair en interieur om de potentie van het appartment of huis te benadrukken. Daarnaast is het slim om professionele foto’s van de accommodatie te maken om potentiële huurders een duidelijk beeld te geven van wat ze kunnen verwachten. Het aanbieden van extra voorzieningen, zoals wifi, airconditioning en keukenapparatuur, kan ook de aantrekkingskracht van de woning vergroten. Vergeet niet om de nabijheid van lokale attracties, stranden en voorzieningen te benadrukken, aangezien dit vaak van invloed is op de keuze van huurders. Kortom, een doordachte verhuurstrategie die focust op aantrekkelijke presentatie en gemak voor huurders zal ongetwijfeld leiden tot een grotere interesse en bezettingsgraad van je woning.

   

  Vragen over vakantieverhuur? Azull helpt!

  Bij Azull, dé vastgoedmakelaar in Spanje, zijn we er om je te laten zien hoe toeristische verhuur in Spanje een winstgevende onderneming kan zijn. Of je nu een ervaren verhuurder bent of net begint, wij hebben de expertise om je te begeleiden naar succes. Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren en begeleiden je graag bij de aankoop van een pand dat goed ligt in de verhuur. Vragen? Stuur gerust een mailtje naar mail@azull.info

  You cannot copy content of this page

  Naam(Vereist)
  Adres