• Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Costa Calida

  WAAROM DE COSTA CÁLIDA?

  De Costa Cálida, wat letterlijk ‘warme kust’ betekent, is het kustgebied van het gewest Murcia – één van de 17 autonome gewesten die Spanje groot is – 252 kilometer lang en een afwisseling van lange, witte of gouden zandstranden met steil uit zee vallende rotsen en beschutte rotsbaaien.

  En het binnenland is een spel tussen bergachtig en glooiend, soms natuurlijk en ruig, soms door mensen gemaakt. En vooral in januari en februari als de amandelbomen in bloei staan dan wordt het magisch. Hele valleien worden omgetoverd tot één wit-roze landschap.

  Maar het binnenland is ook erg vruchtbaar. De Moren toverden onbruikbaar moerasland, dankzij een ingenieus systeem van irrigatiekanalen, om in groene akkers.

  Als je een Spaanse vrachtwagen ziet op Belgische of Nederlandse wegen, zie je heel vaak dat die uit Murcia komt.

  De kust loopt van San Pedro del Pinatar in het noorden tot Águilas in het zuiden.

  En wordt ook wel eens de Costa met de twee zeeën genoemd: aan de ene kant de Mar Menor, letterlijk kleine zee maar wel de grootste binnenzee van Europa en aan de andere kant de Middellandse Zee.

  VOOR WIE IS DE COSTA CÁLIDA IDEAAL?

  Eerste stap bij het kopen van een huis in Spanje? Zoek uit waar je je thuis voelt!

  Wel voor wie is de Costa Cálida nu de ideale plaats om vakantie te houden of te verhuizen naar Spanje?

  Kort samengevat? Voor de doeners. Voor de golfers, duikers, surfers, kiters. Maar ook voor de wandelaars en de fietsers. Voor de natuur- en de vogelliefhebbers. Voor zoekers naar cultuur met grote C.

  Costa Cálida, tussen de Costa Blanca, Alicante en Almeria, Costa de Almeria in.

  San Pedro del Pinatar Laurence 1024x427 1 1

  SAN PEDRO DEL PINATAR – LO PAGÁN

  We starten in het noorden in San Pedro del Pinatar en Lo Pagán aan één van de vele natuurparken die Murcia rijk is: Parque Regional de las Salinas y Arenales.

  Je kan er het ganse jaar door flamingo’s spotten. Lo Pagán is vooral gekend voor de geneeskrachtige openlucht modderbaden die aanbevolen worden voor alle soorten huidaandoeningen en vormen van reuma. En al helemaal ideaal is het om de modderbaden te combineren met zoutwaterbaden in de Mar Menor. Je kan daar voor terecht in verschillende Spa-hotels langs de kust maar je kan dat low budget ook gewoon zelf doen.

  Handje modder uit de Salinas halen, insmeren, opdrogen en terug afspoelen in de Mar Menor. De beste scrub die er is! Zo eenvoudig kan het leven aan de Mar Menor zijn.

  RESTAURANT TIP

  Hongerig van al dat scrubben? Wat dacht je van vis in zoutkorst, met zout recht uit de Salinas van San Pedro? Je vindtrestaurant Mar de Sal helemaal op het einde van de zoutwinning van de Salinas. Onze favoriet restaurant is La Venezuela in Lo Pagan.

  La Manga Strip 1024x427 1

  LA MANGA STRIP

  De binnenzee wordt dan weer gescheiden van de Middellandse Zee door een smalle landtong van 22 km lang, La Manga strip. Dit gebied is heel geliefd bij watersportfanaten door zijn vele haventjes, beschutte baaien en ankerplaatsen. ‘s Morgens vaak heel weinig golven maar door het ondiepe (7m) en warme zeewater in de zomer ontstaat er een sterke thermiek en wind in de namiddag. Je ziet dan ook volop kite surfers in de late namiddag.

  Ook voor kinderen is het hier het paradijs. Het water is warm, ondiep en maar heel langzaam hellend dus ze kunnen hier rustig en veilig spelen.

  Mar Menor 1024x427 1

  MAR MENOR

  De grootste badplaats aan de Mar Menor is Los Alcázares of LA voor de insiders. Deze idyllische plaats is bekend om zijn badhuizen met lange vlonders die de zee inlopen en door de Arabische koningen gekozen werden voor hun zomerpaleizen.

  Eén van de overgebleven pareltjes is Hotel Balneario La Encarnación. Vooral de binnenplaats is de moeite. Allerlei diepgroene en kleurrijke hangplanten hangen hier verdiepingen naar beneden. Vanuit Santiago de la Ribera kan je dan weer de Mar Menor oversteken naar de grootste jachthaven van de Mar Menor, Thomas Maestre. Ons advies is, steek over tegen lunchtijd want in de jachthaven vind je een hele ruime keuze aan restaurantjes en barretjes. Of sportief ingesteld? Aan de terminal van de boot kan je een fiets huren en de hele landtong of strip op en af fietsen.

  De Mar Menor is kortweg dé plaats bij uitstek voor waterfanaten.

  Zwemmen, zeilen, varen, duiken, kiten het kan er allemaal.

  En voor de kids ideaal om in te spelen en te dobberen omdat de Mar Menor zeer ondiep is en maar zeer geleidelijk aan dieper wordt. Na 10 tot 15 meter staat een volwassene ongeveer tot zijn heupen in het water. Ideaal om bij te praten met de buren en ondertussen af te koelen. Want dat is wat de Spanjaarden rond 20u allemaal doen in de zomer, het water in en een praatje slaan!

  Cabo de Palos 1024x427 1

  CABO DE PALOS

  Ten zuiden van de Mar Menor, aan het begin van La Manga strip ligt het meest charmante vissersdorpje van Murcia, Cabo de Palos. Met een grote wekelijkse markt, een gezellige haven, tal van restaurantjes, een echte warme bakker en een viswinkel die echt een aanrader is. Het mooiste uitzicht heb je vanop de vuurtoren. Cabo de Palos heeft ook één van de twee grootste duikcentra van Spanje en een heus onderwater natuurreservaat Islas Hormigas en Isla Grosa.

  Calblanque 1 1024x427 1

  CALBLANQUE

  Verder zuidwaarts kom je langs het regionaal natuurpark van Calblanque, letterlijk ‘Witte duin’, met kilometers lange gouden zandstranden, echte duinen en rotsbaaien. In het park kom je het 5 sterren Golf Resort La Manga Club tegen. Een zeer uitgestrekt golf resort op een natuurlijke manier in het landschap ingepland. Het golfresort was er eigenlijk eerst en daarna is pas de natuur er rond beschermd. Je vindt er drie 18 holes banen waar PGA wedstrijden gespeeld worden, een goed uitgeruste tennis academie en 8 FIFA voetbalvelden. Menige voetbalploegen en golfprofessionals komen hier op (winter)stage.

  Cartagena

  CARTAGENA

  Na een reeks indrukwekkende rotspartijen en baaien komen we dan uiteindelijk in de historische havenstad Cartagena. De stad bestaat van 200vc en is dan ook één groot openlucht museum.

  De haven ligt in een natuurlijke baai en was dan ook heel makkelijk te verdedigen. Op de kades zijn de eeuwenoude pakhuizen nu gerestaureerd en maken deel uit van de universiteit. Cartagena is zeker een bezoek waard!

  La azohia

  LA AZOHIA

  Verder langs de kust komen we achtereen volgens bij een klein vissersdorpje La Azohia. Ook gekend bij de grotduikers en speleologen.

  RESTAURANT TIP

  Een klein hongertje? Ga dan zeker langs bij Antipodas. Lokaal restaurantje met een groot terras en wijds uitzicht over de baai van Azohia.

  Mazzaron

  MAZARRÓN – ÁGUILAS

  De laatste 2 steden van de Costa Cálida zijn Mazarrón, een toeristencentrum met uitstekende voorzieningen en geanimeerd nachtleven en de Ciudad Encantada. Een bijzonder landschap van door tijd en wind gebeeldhouwd zandsteen.

  En Águilas, een voormalig Romeinse vissershaven en in de 19de eeuw een belangrijk mijnwerkers oord.

  Aan de kade van Hornillo werd in die tijd ijzer, lood en zilver uit de nabijgelegen mijnen op schepen geladen.

  Vandaag vooral bekend om zijn carnaval dat hier nog uitgebreid wordt gevierd.

  Kortom vervelen is er aan de Costa Cálida en de Mar Menor niet bij.

  Een greep uit onze woningen aan de Costa Cálida:

  22317 alcantarilla costa calida apartment 1
  Costa Calida | Alcantarilla
  120.500€
  22317
  Appartement
  3
  Apartment in Los Urrutias
  Costa Calida | Los Urrutias
  140.000€
  14754
  Appartement
  2
  N6160 la manga del mar menor costa calida appartement 1
  Costa Calida | La Manga Del Mar Menor
  151.000€
  23990
  Appartement
  2
  01.jpg
  Costa Calida | Lo Pagan
  Van 165.000€ - 199.000€
  27350
  Appartement
  Van 2 - 3
  Apartment in Alhama De Murcia
  Costa Calida | Alhama De Murcia
  168.000€
  19709
  Appartement
  2
  22427 torre pacheco costa calida apartment 1
  Costa Calida | Torre-Pacheco
  174.000€
  22427
  Appartement
  3
  21708 alhama de murcia costa calida appartement 1
  Costa Calida | Alhama De Murcia
  176.600€
  21708
  Appartement
  2
  23431 torre pacheco costa calida apartment 1
  Costa Calida | Torre-Pacheco
  183.000€
  23431
  Appartement
  2
  N8072 aguilas costa calida apartment 1
  Costa Calida | Aguilas
  183.000€
  27526
  Appartement
  2
  Instapklaar
  01.jpg
  Costa Calida | Fuente Álamo
  184.000€
  22406
  Villa
  2
  01.jpg
  Costa Calida | Lorca
  Van 186.000€ - 269.000€
  27268
  Villa
  Van 2 - 4
  23425 torre pacheco costa calida apartment 1
  Costa Calida | Torre-Pacheco
  189.000€
  23425
  Appartement
  3

  You cannot copy content of this page

  Naam(Vereist)
  Adres