• Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Deelnemer - Play4 - Huizenjagers - Buitenland

  Update

  Heb je onze vorige deelname aan Huizenjagers Buitenland in 2022 gemist? Dan is dit je kans!

  Vanaf maandag 24 juli kan je de heruitzending bekijken op Play 4.

  ‘Onze’ Kim verdedigde onze kleuren.

  Na het zien van de aflevering ook je huizenjacht voorbereiden met Kim?

  Mail anna@azull.info

  Tot in Spanje,

  De azullitos van team Azull

  Toelichting door Kim!

  “Ik ben nogal een flapuit, dus dat kan wel eens wat geven!”

  Een verrassing. Dat is wel het minste dat je kan zeggen over Kim haar deelname aan Huizenjagers Buitenland. Deze zomer zat ze nietsvermoedend met haar voeten in het zwembad toen ze het bericht kreeg. Het was de laatste dag van haar familievakantie… in Spanje! En nog geen week later was Kim dus al opnieuw onderweg naar de Spaanse zon, deze keer om deel te nemen aan het populairste vastgoedprogramma van Vlaanderen. Maar wie dacht dat onze Gentse rots in de branding zich daardoor uit haar lood zou laten slaan, zit er stevig naast.  Hoe voelde dat, meedoen aan een televisieprogramma dat gemakkelijk 200.000 kijkers per dag haalt?

  Kim: “Gelukkig was ik me er tijdens die opnames niet continu van bewust dat er zoveel mensen naar zullen kijken, want dan zou ik meer stress hebben gehad (lacht). Ik had wel een beetje last van zenuwen. Normaal gezien sta ik niet graag in de belangstelling, dus het was wel even wennen. Maar om Azull te vertegenwoordigen, kom ik met veel plezier uit die comfort-zone. Bovendien ken ik een aantal makelaars die al aan Huizenjagers in België hadden meegedaan en die spreken er allemaal positief over. Dus dat gaf me wel vertrouwen.”

  Meedoen aan een televisieprogramma mag dan wel nieuw voor je zijn, maar Spaans vastgoed verkopen ligt voor jou toch wél binnen die comfort-zone?

  “Uiteraard ben ik zeer goed op de hoogte van alles wat met Spaans vastgoed te maken heeft. Bovendien ga ik er vaak op vakantie en kochten ook mijn schoonouders – via Azull – een woning in de regio van Alicante aan de Costa Blanca. Maar wat ik voor Huizenjagers Buitenland moest doen, is eigenlijk niet mijn kerntaak bij Azull. Normaal gezien werk ik vanuit België, sinds kort ook vanuit het nieuwe Azull-kantoor in Gent. Ik volg het eerste contact met potentiële nieuwe klanten op, zoek samen met hen uit waar ze precies naar op zoek zijn en geef daarbij heel veel advies. Dus nog voor mijn klanten naar Spanje reizen, doorloop ik met hen het vollédige aankoopproces. Wat houdt een aankoop in Spanje in? Wat zijn de valkuilen? Wat koop je waar en voor hoeveel? De meeste mensen houden van wel van verrassingen, maar een financiële verrassing wordt niemand gelukkig van! Van zodra ze dan een concrete regio op het oog hebben, plan ik hun huizenjacht: hotel, vluchten, te bezoeken panden, … En in Spanje nemen mijn collega’s het over.”

  Was het dan de eerste keer dat je een huisbezoek met potentiële kopers deed?

  “Nee hoor, ik ben een erkend vastgoedmakelaar. Voor ik bij Azull begon, heb ik Belgische huizen verkocht – en dus ook heel wat huisbezoeken gedaan. Bovendien ga ik vaak op bezoek bij onze klanten thuis, waar ik meteen ook een beeld krijg van hoe ze graag wonen. Maar dit waren inderdaad mijn eerste huisbezoeken in Spanje. Gelukkig werd ik achter de schermen altijd bijgestaan door het volledige Azull-team – inclusief een dagelijkse peptalk van onze CEO Marleen.”

  Is wat we op televisie gaan zien ook echt een goede weergave van hoe Azull als makelaar aan de slag gaat?

  “Ik mag nog niet te veel prijsgeven over het programma hé (knipoogt). Maar ik kan je wel twee grote verschillen vertellen ten opzichte van hoe we normaal gezien bij Azull werken. Ten eerste ken ik mijn klanten normaal gezien echt door en door dankzij de eerste contacten in België. Zo weet ik precies naar wat ze op zoek zijn, tot in het kleinste detail. Maar bij de opnames was dit vanzelfsprekend anders. Daar ontmoette ik de kandidaat-kopers pas voor het eerst wanneer we bij het pand aankwamen. Ik had dus nog niet eens met hen kunnen praten, laat staan dat ik 100 procent wist waar ze naar op zoek waren. Heel bizar! Want ik vind het super belangrijk om al onze klanten persoonlijk te kunnen begeleiden.

  “Een tweede groot verschil is de snelheid van de zoektocht, want voor het programma moest alles heel snel gaan. Terwijl dat nu net het tegenovergestelde is van de Azull-filosofie, wij doen niet aan hit en run. Onze slogan is ‘Slim genieten!’. En daarvoor moet je eerst slim kopen. Een miskoop is bij vastgoed immers een zeer dure grap. Neem dus je tijd en denk over alles goed na: welke regio spreekt jou het meeste aan? Welk type woning zoek je? Wat is jouw budget? Hoe werkt alles in Spanje op juridisch en fiscaal vlak? Stuk voor stuk belangrijke vragen waar je niet te snel over mag gaan. Weet namelijk dat de helft van onze klanten uiteindelijk iets anders koopt dan waar ze aanvankelijk aan dachten.”

  Je haalt net de keuze van de juiste regio als eerste vraag aan. Zijn er dan zo’n grote verschillen tussen al die costa’s?

  “Absoluut! Er zijn om te beginnen al grote verschillen in de prijzen. Aan de Costa Blanca kan je goede nieuwbouwvilla’s vinden vanaf 300.000 euro, iets waarvoor je aan de Costa del Sol soms 200.000 euro meer moet betalen. Maar niet alleen de prijzen zijn anders, elke costa heeft ook zijn eigen unieke steden en dorpen. Zo is Murcia bijvoorbeeld helemaal niet te vergelijken met Malaga. Murcia is meer licht glooiend, waardoor fietsers en wandelaars zich daar goed thuis voelen. Maar als je aan de Costa del Sol wil fietsen – een regio met veel meer heuvels – moet je de benen van Tom Boonen hebben (lacht). Elke locatie is verschillend en heeft dus iets te bieden voor een ander doelpubliek. De bekendste vastgoedwijsheid luidt niet voor niets ‘It’s all about location!‘. Panden zijn er meer dan genoeg, maar een locatie vinden waar jij je thuis voelt, vergt meer zoekwerk. Precies daarom gaan we bij Azull éérst met onze klanten op zoek naar de juiste regio en pas daarna naar de juiste woning.”

  Was het interessant om eens een kijkje te kunnen nemen achter de schermen van een televisieprogramma?

  “Dat is inderdaad nogal een beleving. Ik kijk vanaf nu helemaal anders naar een televisieprogramma. Het vraagt namelijk echt heel veel werk om een mooie uitzending te maken. Als programmamaker moet je blijkbaar een halve marathonloper zijn: de kilometers die het productieteam die dagen heeft afgelegd… Hoedje af! Daarnaast besef ik nu bijvoorbeeld ook dat de job van een cameraman niet altijd even gemakkelijk is. Blijkbaar zijn camera’s en hoge temperaturen geen goede combinatie. En dat het in Spanje heel warm is in de zomer, moet ik je niet vertellen. Daardoor vielen de camera’s soms uit door oververhitting. Het was dus af en toe even wachten, maar er bestaan natuurlijk ergere dingen dan even een pauze te moeten nemen onder de Spaanse zon (lacht).”

  Hoe kijk je terug op deze hele Huizenjagers Buitenland ervaring?

  “Heel positief, het was fijn samenwerken met het productieteam van het programma en het was ook leuk om met de concullega’s op de baan te zijn, er hing een heel toffe sfeer. De dagen waren natuurlijk lang en dus vermoeiend, maar de adrenaline hielp ons daar wel doorheen. Ik ben in ieder geval enorm benieuwd om mezelf op tv te zien, dat is wel spannend. Want van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat hadden we een microfoontje opgeprikt. En ik ben nogal een flapuit, ik praat heel veel, dus dat kan wel eens wat geven (lacht).”

  De afleveringen van Huizenjagers Buitenland, waar Kim de eer van Azull verdedigt, zijn terug te vinden op Play 4. Van Ma 13 tem Do 16 Juni 2022 verdedigde Kim de kleuren van Azull.

  You cannot copy content of this page

  Naam(Vereist)
  Adres