• Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Investeren in Vastgoed in Spanje: Maximale opbrengst

  Investeren in Vastgoed in Spanje: Maximale opbrengst

  Spread the love for Spain

  Ben je op zoek naar een veilige en winstgevende manier om je geld te investeren? Overweeg om te investeren in vastgoed in Spanje. Marleen deelt haar waardevolle inzichten en tips om je te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen bij het investeren in Spaans vastgoed.

  Waarom investeren in Spaans vastgoed?

  Het is een vraag die velen zich stellen: is het nu het juiste moment om te investeren in Spaans vastgoed? Nou, laten we het hebben over de voordelen. Voor velen is vastgoed een veilige haven voor hun geld. Het biedt stabiliteit en op de lange termijn levert het vaak aanzienlijke rendementen op. Anderen zien investeren in vastgoed als een manier om passief inkomen te genereren, bijvoorbeeld door middel van huurinkomsten als aanvulling op hun pensioen. Maar voordat je de sprong waagt, laten we eens kijken naar enkele cruciale overwegingen.

  Begrijp je motivatie en financiële doelstellingen

  Waarom wil je investeren? Wat hoop je te bereiken? Het is essentieel om je motivatie en financiële doelstellingen duidelijk te definiëren voordat je beslist of investeren in vastgoed in Spanje geschikt voor je is. Of je nu streeft naar kapitaalgroei, passief inkomen of een combinatie van beide, het begrijpen van je doelen zal je helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen. 

  Timing en financiële voorbereiding

  Timing is alles bij vastgoedinvesteringen. Mijn eerste advies is: ga niet tot het uiterste. Het is belangrijk om te investeren met geld dat je op de lange termijn kunt missen. Denk aan een periode van 7 tot 8 jaar waarin je het geïnvesteerde bedrag niet nodig hebt. Voordat je begint, zorg ervoor dat je financiën op orde zijn en dat je een duidelijk beeld hebt van je budget en financiële mogelijkheden. Waarom een periode van 7 tot 8 jaar? Omdat er kosten bij komen zodra je de woning koopt in Spanje. 

  Lees hier meer over geld lenen om in Spanje een huis te kopen.

  Waarde en extra kosten bij het kopen van vastgoed in Spanje

  Het is essentieel om bij het investeren in vastgoed in Spanje rekening te houden met zowel de initiële aankoopprijs als de bijkomende kosten. Vergelijkbaar met het kopen van een nieuwe auto, waarbij de waarde daalt zodra je de garage verlaat, geldt ook voor vastgoed. Stel dat je een appartement of villa koopt met een aankoopprijs van €300.000. Echter, bij het passeren van de akten bij de notaris, komen daar nog extra kosten bovenop. In Spanje variëren deze kosten tussen de 11% en 14%, afhankelijk van het type vastgoed. Dus, om het voorbeeld te vervolgen, bij een pand van €300.000 zou je uiteindelijk rond de €345.000 betalen na het toevoegen van deze extra kosten. Het is van cruciaal belang om deze extra kosten in gedachten te houden bij het evalueren van de potentiële opbrengsten van je investering. Hoewel je misschien denkt dat je een pand van €300.000 hebt gekocht, is het belangrijk om rekening te houden met de totale investering, inclusief alle bijkomende kosten, bij het analyseren van de potentiële huurinkomsten en rendementen.

   

  Daarnaast is het belangrijk om te erkennen dat hoewel de initiële investering zich vertaalt naar een hogere waarde van het pand, de extra kosten die gepaard gaan met de aankoop ook moeten worden terugverdiend. In het voorbeeld van het pand van €300.000 dat uiteindelijk €345.000 kost, vertegenwoordigt het verschil van €45.000 een verlies dat in de eerste jaren moet worden terugverdiend met huurinkomsten. Daarom is het een illusie om te denken dat je vanaf het eerste jaar extra inkomsten hebt. Deze extra kosten moeten eerst worden terugverdiend voordat je daadwerkelijk winst kunt maken. Bovendien moet je overwegen dat na verloop van tijd, wanneer je het pand verhuurt, je ook te maken zult krijgen met kosten voor renovaties of schilderwerken. Deze kosten moeten ook worden meegenomen in je berekeningen. Het is realistisch om voor de komende jaren een meerwaarde van ongeveer 3% per jaar te verwachten. Hierdoor duurt het een aanzienlijke tijd voordat het pand aanzienlijk duurder kan worden verkocht dan de aankoopprijs. Daarom hanteer ik een periode van 7 tot 8 jaar om het rendement van de investering te evalueren.

  Het vinden van een koopje op de Spaanse vastgoedmarkt

  Het vinden van een koopje in de vastgoedmarkt vereist inzicht in de verschillende situaties die gunstig zijn voor een scherpe aankoop. Als aankoopmakelaar beginnen we altijd met het achterhalen van de reden waarom een pand te koop staat. Ideaal gezien kunnen we een goede deal sluiten wanneer de verkoper zich in financiële moeilijkheden bevindt en waarbij snel geld nodig is. Momenteel staan bestaande panden in Spanje gemiddeld tussen de zes en acht maanden te koop, dus de timing van het bieden op een woning in Spanje is van essentieel belang. Woningen die buiten deze situaties te koop worden aangeboden, worden vaak aanvankelijk voor een hogere prijs op de markt gezet. Eigenaren aarzelen dan om direct een lager bod te accepteren, in de overtuiging dat ze nog veel interesse zullen ontvangen. Echter, naarmate de tijd verstrijkt zonder verkoop, zijn ze vaak bereid om hun prijs te verlagen, vooral na de zomermaanden wanneer de vakantieperiode voorbij is. 

  Maximale opbrengst: Hoe verhuren in Spanje?

  Als je van plan bent om je vastgoed te verhuren, is het belangrijk om de lokale markt en verhuurtrends te begrijpen. In populaire toeristische gebieden zoals de Spaanse kust, is kortetermijnverhuur vaak winstgevend. Maar het succes hangt af van factoren zoals concurrentie, vraag en prijzen. Overweeg ook de kosten en betrokkenheid bij langdurige verhuur, evenals de mogelijke uitdagingen van het beheren van je woning op afstand. Korte of lange termijn verhuur is dus iets om over na te denken.

  Risico's en overwegingen

  Hoewel vastgoedinvesteringen aantrekkelijke voordelen bieden, zijn er ook risico’s aan verbonden. Bijvoorbeeld economische factoren en veranderende wet- en regelgeving. Het is daarom belangrijk om je goed voor te bereiden. Hier lees je meer over de regels met betrekking tot het verhuren van vastgoed in Spanje.

  Conclusie: Investeren in Spaans vastgoed veilige keuze?

  Investeren in vastgoed in Spanje kan een waardevolle toevoeging zijn aan je financiële portfolio, mits je het goed doet. Door jezelf grondig te informeren, je financiën te plannen en de markt te begrijpen, kun je de kansen maximaliseren en de risico’s minimaliseren. Of je nu kiest voor kapitaalgroei, passief inkomen of beide, investeren in vastgoed in Spanje biedt tal van mogelijkheden voor degenen die bereid zijn om de sprong te wagen.

  Klaar om te beginnen met investeren in vastgoed in Spanje? Neem contact op met Marleen (marleen@azull.info)  voor deskundig advies en begeleiding op maat. Marleen biedt ook een webinar waarin ze dieper ingaat op investeren in Spanje.

  Met onze uitgebreide ervaring en diepgaande kennis van de Spaanse vastgoedmarkt, staan we klaar om je te helpen bij elke stap van het aankoopproces en de stappen die erna volgen.

  You cannot copy content of this page

  Naam(Vereist)
  Adres