• Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Ik makelaar. Jij makelaar. Iedereen vastgoedmakelaar in Spanje?

  Ik makelaar. Jij makelaar. Iedereen vastgoedmakelaar in Spanje?

  Spread the love for Spain

  Deze keer even voor eigen kerk preken en over serieuze dingen.
  Waarom? Omdat weer een aantal mensen, aan de Costa del Sol, hun zuurverdiende centen dreigen te verliezen. Omdat een aantal bouwers en makelaars, het niet konden laten om snel geld te verdienen. En omdat de Spaanse overheid nu stappen zet om het beroep toch te reglementeren zodat die ‘cowboys’ er eindelijk uit gaan.

  Wat doet een goede makelaar allemaal?

  Je thuis vinden

  Hij kent de streek op zijn duimpje. Laat de makelaar je gids zijn in het ontdekken van de bij jouw passende streek. Hij woont en werkt er en kent als geen andere alle bijzondere plekjes. En je vermijdt alvast alle mogelijke tourist traps. 

  Je tijd besparen

  Hij maakt vooraf een selectie op basis van jouw wensen. Zonder zijn hulp kan het maanden, jaren, in beslag nemen om de verschillende locaties, projecten en panden te bezoeken.

  Je geld veiligstellen

  Hij kent persoonlijk alle projecten en heeft de juiste contacten voor de beste panden. Hij vermijdt de bouwers die problemen kunnen geven, zowel juridisch als bouwtechnisch. En zorgt ervoor dat hij je enkel bij partijen brengt die met bankgarantie werken.

  Geen addertjes onder het gras

  Hij kan je de verschillen uitleggen tussen kopen in je thuisland of in Spanje. Hij maakt je attent op zaken waar je zelf niet aan denkt. En kan je adviseren ook nog lang na het ondertekenen van de verkoopovereenkomst. Samen met je advocaat verwoordt hij alles helder en transparant. Geen kleine lettertjes die in jouw nadeel spelen!

  Hij is je aanspreekpunt in Spanje

  Hij is altijd ter plaatse en zo moet jij niet onnodig veel over en weer om één en ander in goede banen te leiden. Hij kan je werf opvolgen en de oplevering begeleiden tot de sleuteloverhandiging.

  En...Hij is voordelig

  Superbelangrijk, onze begeleiding kost je niets extra maar zorgt er wel voor dat je belangen in Spanje de ganse tijd bewaakt blijven. Wij onderhandelen voor je de bodemprijs en je koopt tegen dezelfde prijzen als rechtstreeks bij de bouwers. Wij kunnen meer druk zetten op de verkopers dan jij in je eentje kan. En dreigt er iets mis te lopen, dan sta je er nooit alleen voor.

  Dat laatste is wat klanten ons keer of keer zeggen: Wij voelden ons veilig want jullie legden ons alles uit in mensentaal, hoe je een huis koopt in Spanje, welke stappen handig zijn om te nemen, en hielpen ons bij elke beslissing.

  Hoe geraakt Spanje nu van die cowboys af?

  Wel nadat in de Catalonia het beroep al gereglementeerd is, volgt nu de Communidad de Valenciana. Hier valt de Costa Blanca onder. Ten laatste 17 oktober 2023, herken je in Alicante de professionele makelaars aan hun licentienummer. Om dat nummer te krijgen moet je 240u opleiding volgen, verzekerd zijn in geval van fouten, en moeten je de nodig waarborgen stellen. Hopelijk volgt de Costa del Sol snel en reglementeren ze daar ook de makelaarswereld.

  Iedereen veilig. Todos a salvo!

  You cannot copy content of this page

  Naam(Vereist)
  Adres