• Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Krakers in Spanje: Het vermijden, de regels en oplossingen

  Krakers in Spanje: Het vermijden, de regels en oplossingen

  Spread the love for Spain

  Krakers in Spanje

  De okupas, zoals ze in Spanje genoemd worden, krijgen de laatste weken veel aandacht in de pers. In deze blog leggen we je graag uit hoe de wereld van de okupas in Spanje werkt: wat zijn de regels, hoe vaak komt het voor en, nog belangrijker, hoe kun je krakers vermijden?

  De regels omtrent kraken in Spanje

  Kraken in Spanje is een ingewikkeld juridisch kluwen. Hoewel het bezetten van andermans pand volgens de wet niet is toegestaan, zijn er situaties waarin krakers enige bescherming kunnen genieten. Bijvoorbeeld, als een pand lange tijd onbewoond en verwaarloosd is, kan je krakers er moeilijker uitzetten. Malafide eigenaars-verhuurders maken misbruik van het feit dat mensen hun huur moeilijk kunnen betalen, door ze onterecht te beschuldigen dat ze zonder contract in het huurpand verblijven en het dus kraken. Die huurders moeten dus juist beschermd worden en daarom is er een juridische procedure in het leven geroepen. De juridische procedure om krakers te verwijderen kan lang duren en brengen daardoor extra kosten met zich mee voor de eigenaar.

  Hoe vaak komt kraken voor in Spanje?

  Kraken in Spanje is helaas een probleem dat zowel particulieren als bedrijven treft. Vooral grote steden zoals Madrid en Valencia hebben te maken met een aanzienlijk aantal okupas. Barcelona alleen is verantwoordelijk voor 50% van de totale krakers gevallen. Factoren zoals de economische crisis, hoge werkloosheid en betaalbaarheid van huisvesting hebben bijgedragen aan de toename van het aantal krakers.

  Het vermijden van krakers

  Als trotse eigenaar van een pand zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om het risico op kraken te verminderen:

  1. Zorg ervoor dat je pand goed onderhouden is en een bewoonde uitstraling heeft. Okupas richten zich vaak op verwaarloosde en leegstaande panden.

  2. Beveilig je eigendom met alarmsystemen en eventueel camerabewaking.

  3. Of koop op een bewaakt resort. Dit kan potentiële krakers afschrikken.

  4. Bouw aan een sterk netwerk van buren en onderhoud goed contact met hen. Buren kunnen verdachte activiteiten melden en snel reageren in geval van krakers.

  5. Stel een homemanager aan die je pand met regelmaat controleert als jij er niet bent.

  Bescherming tegen krakers in Spanje: Advies van een vastgoedmakelaar

  Okupas vormen een uitdaging voor eigenaren van onroerend goed in Spanje. De regels omtrent kraken zijn complex en kraken komt regelmatig voor in bepaalde gebieden. Het vermijden van kraken vereist proactieve maatregelen, zoals het onderhouden van je pand, beveiligingsmaatregelen treffen en een goed sociaal netwerk opbouwen.

  Als vastgoedmakelaar in Spanje staan wij altijd klaar om onze klanten te adviseren en te begeleiden bij het beschermen van hun panden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of als je vragen hebt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jij een goed gevoel hebt als je niet in Spanje bent. En… eerlijk is eerlijk, op 15 jaar is niemand van onze klanten, voor zo ver wij weten, er mee geconfronteerd geweest.

  We hopen dat deze blog je waardevolle inzichten heeft gegeven en je helpt om beter geïnformeerd te zijn over het onderwerp krakers in Spanje.

  You cannot copy content of this page

  Naam(Vereist)
  Adres