• Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Belgisch pensioen in Spanje: Alles wat je moet weten over de Fiscale Fiesta onder de Zon

  Belgisch pensioen in Spanje: Alles wat je moet weten over de Fiscale Fiesta onder de Zon

  Spread the love for Spain

  Je Belgisch pensioen ontvangen in Spanje? Het kan!

  Emigreren naar Spanje na pensioen?

  Informeer dan de Federale Pensioendienst 2 maanden voor je vertrek. Je kan dit melden via Mypension of per brief naar Federale Pensioendienst Zuidertoren Europaesplanade 11060 Brussel.

  Nog niet met pensioen, verhuisd naar Spanje en nooit gewerkt in Spanje?

  Als je je pensioen gerechtigde leeftijd bereikt (leeftijd geldend in Spanje) ook dan moet je je pensioen aanvragen in België.

  Nog niet met pensioen, verhuisd en gewerkt in Spanje?

  Als je je pensioen gerechtigde leeftijd bereikt (leeftijd geldend in Spanje), dan moet je je pensioen aanvragen in Spanje. De Spaanse pensioendienst neemt contact met de Belgische pensioen dienst voor het deel dat je in België werkte.

  Hier lees je meer over hoe je pensioen berekend wordt.

  Dus, heb je genoeg van de Belgische regen en de dagelijkse sleur. Je droomt van zonovergoten Spaanse stranden en siësta’s. Maar voordat je je koffers inpakt, laten we eens kijken hoe je Belgische pensioen zich gedraagt onder de Spaanse zon – en waarom je dat serieus moet nemen (nou ja, soort van).

  Wonen in Spanje met Belgisch pensioen

  Verhuizen naar Spanje: Je pensioen volgt je, maar de belastingsdienst ook.

  Goed nieuws voor degenen die dromen van een Spaans avontuur zonder pensioenproblemen. Als je met je Belgische pensioen naar Spanje verhuist, kun je er zeker van zijn dat de Belgische overheid je blijft uitbetalen. Ze zijn net zo trouw als een churro aan de suiker 😉. Maar ook de belastingdienst in Spanje wrijft zich al in de handen. Hoe werkt het?

  Belgisch pensioen spanje minder belast

  Als je altijd in de privésector hebt gewerkt dan betaalt de Belgische overheid je je pensioen uit, zonder enige belastingaftrek. Elk jaar, voor 30 juni is het dan tijd voor de Spaanse belastingaangifte. Je betaalt je inkomstenbelasting 100% in Spanje.

  De mensen die ooit in de overheidssector hebben gewerkt die betalen hun belastingen eerst in België. Zelfs als je niet meer in België woont, kan dus je Belgische pensioen in sommige gevallen volgens de Belgische fiscale wetgeving belast blijven.
  Elk jaar voor 30 juni geef je ook je inkomsten op in je belastingaangifte in Spanje. De Spaanse belastingdienst maakt haar berekening en wat je in België al betaald hebt wordt in mindering gebracht

  Inkomstenbelasting in Spanje: Een ingewikkeld doolhof

  Verhuizen naar Spanje: Je pensioen volgt je, maar de belastingsdienst ook.

  Hoeveel (inkomsten)belastingen moet je in Spanje betalen, is zowat de meest gestelde vraag na elk webinar FAQ over Spanje en vastgoed.
  In grote lijnen, de tarieven van de inkomstenbelasting gaan van 19 tot 47%. Maar spijtig genoeg moet dit nog verfijnd worden en is er geen eenvoudig antwoord.
  De hoeveelheid belasting die je moet betalen, hangt af van verschillende zaken, zoals je gezinssituatie, waar je in Spanje woont en je inkomsten uit beide landen.

  Meld Je Verhuizing aan de Pensioendienst - Anders Verdwijnt Je Pensioen in de Zonsondergang

  Voordat je jezelf helemaal verliest in Spaanse dromen, moet je niet vergeten om je verhuizing minstens twee maanden van tevoren aan de pensioendienst te melden. Op die manier blijft je pensioen als een trouwe metgezel met je meereizen, terwijl je geniet van de Spaanse zon. Voor de exacte procedure kun je een kijkje nemen op de website van de pensioendienst.

  You cannot copy content of this page

  Naam(Vereist)
  Adres