• Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Hoe warm is het in de winter in Spanje ?

  Hoe warm is het in de winter in Spanje ?

  Spread the love for Spain

  Telkens valt het me weer op dat, als ik mensen ontmoet op een beurs of in ons kantoor, ze één vraag hoog op hun lijstje hebben staan: “Hoe warm is het in de winter in Spanje?”.
  Kort door de bocht: In Spanje hebben we 4 maanden hoogzomer en de rest van het jaar is het er lente!

  Costa del Sol

  Meer dan de helft van de mensen die me contacteren zoeken een huis aan de Costa del Sol. Ook al ken je niet veel Spaans, iedereen begrijpt dat Sol voor zon staat. Bij de vraag, ken je de Costa del Sol? is het antwoord meestal: “Neen, maar ik wil het beste weer!”.
  Het goede nieuws is dat in de winter het beduidend beter weer is op méér plaatsen dan enkel aan de Costa del Sol. Als mooi weer je hoofddoel is, start dan met zoeken naar een woning in de regio ten zuiden van Valencia, dus ook aan de Costa Blanca tot onderaan de Costa Calida (beter gekend als Murcia). En als je het nog wil verfijnen: hét beste weer - temperaturen van meestal meer dan 15° C in de winter - de regio van Denia tot Cartagena, de stad bij de Mar Menor. Alsook de Costa del Sol van Nerja tot Estepona, ten oosten en westen van Málaga.

  De weerkaarten

  Op de weerkaarten in de krant of op televisie worden de plaatsen met 15 graden aangeduid met een gele kleur. En je zal zien dat er op de weerkaarten, in de winter, twee gele zones in de vorm van een ‘banaan’ verschijnen ter hoogte van Zuidoost Spanje en de Costa del Sol.Of zoals een Belgische journalist het na een interview uitdrukte de ‘Costa Banana’.
  Wie graag fietst zonder cols te moeten beklimmen, gaat aan de Costa del Sol pijn in z’n kuiten krijgen. Dan kijk je dus beter naar een aantal vlakkere gebieden zoals rond Mar Menor en het zuiden van de Costa Blanca.

  Altijd lente

  Niet alleen voor de tandartsassistente maar ook voor jou? Voor wie echt altijd meer dan 20° C wil, maar niet echt tegen hitte kan, is Tenerife het bekijken waard. Het eiland ligt tenslotte voor de kust van Afrika en noemt niet voor niets ‘het eiland van de eeuwige lente’. In de winter aangename lentetemperaturen en in de zomer zelden meer dan 28°C.
  En dan blijft er nog Mallorca en Ibiza over. Iets koeler dan het vasteland van zuidoost Spanje en iets meer regen, maar nog altijd beter dan in Nederland of België. Het heeft veel weg van het zuiden van Frankrijk. Veel groen, begroeide valleien en veel platanen. Met een fantastisch grillige kust aan de éne zijde en na een zestal haarspelbochten, zandstranden aan de andere.

  Conclusie

  Maar laten we wel wezen: aan alle Spaanse kusten is het in de winter, op elk moment, een stuk gezelliger weer dan thuis in België of Nederland. En de nieuwjaarsduik? Die valt hier reuze best mee.
  Meer weten lees de info in de rubriek Regio’s op de website. Klik hier

  You cannot copy content of this page

  Naam(Vereist)
  Adres