• Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nieuwe Bescherming voor Kopers van Vastgoed aan de Costa Blanca: Ontdek de Wetgeving!

  Nieuwe Bescherming voor Kopers van Vastgoed aan de Costa Blanca: Ontdek de Wetgeving!

  Spread the love for Spain

  Nieuwe Bescherming voor Kopers van Vastgoed aan de Costa Blanca: Ken de Wetgeving!

  Op 16 oktober 2023 trad er een nieuwe wet in werking die van toepassing is op vastgoedmakelaars en kopers in de prachtige Comunidad Valenciana, met name in de populaire regio’s van Alicante en Valencia. Deze regelgeving is een belangrijke stap voorwaarts voor de vastgoedsector aan de Costa Blanca en biedt een extra laag bescherming voor kopers van onroerend goed in Spanje. Hier is wat je moet weten:

  Wat houdt de nieuwe wet in?

  De Comunidad Valenciana heeft een verplichte registratie ingevoerd voor vastgoedmakelaars. Dit betekent dat elke makelaar die actief is in de regio, of ze nu werken vanuit Alicante, Valencia of elders, nu verplicht zijn om zich te registreren en te voldoen aan strikte normen.

  Waarom is dit goed nieuws voor jou als koper?

  Ben jij van plan een huis of appartement te kopen aan de costa blanca in Spanje? Dan geeft deze nieuwe regelgeving je een tal van voordelen:

  · Transparantie: De verplichte registratie zorgt ervoor dat vastgoedmakelaars moeten voldoen aan strikte normen en ethische richtlijnen. Hierdoor wordt de hele sector transparanter, wat jou als koper meer zekerheid geeft.

  · Consumentenbescherming: Deze wet is ontworpen om jou als koper te beschermen. Geregistreerde makelaars moeten voldoen aan financiële en ethische vereisten, wat betekent dat jouw belangen beter worden beschermd.

  · Betrouwbaarheid: Als koper kun je er nu op vertrouwen dat de makelaar die je begeleidt bij je aankoop legitiem is en beschikt over de juiste kwalificaties. Dit geeft je extra vertrouwen in het hele aankoopproces.

  Wie moet zich registreren?

  Deze verplichte registratie is van toepassing op zowel individuele vastgoedmakelaars als vastgoedbedrijven die “regelmatig” actief zijn in de Comunidad Valenciana. Dit betekent dat iedereen die in de afgelopen twaalf maanden minstens twee vastgoedtransacties heeft uitgevoerd, moet voldoen aan deze wetgeving.

  Maar hier is het goede nieuws: als je werkt met makelaars die elders geregistreerd zijn en geen fysiek kantoor in de Costa Blanca hebben, worden ze niet gedwongen om zich opnieuw te registreren. Ze moeten echter wel voldoen aan hogere verzekerings- en waarborgvereisten.

  Wat zijn de vereisten voor registratie?

  Om zich te registreren als vastgoedmakelaar in de Comunidad Valenciana, moeten makelaars voldoen aan enkele belangrijke vereisten:

  ·        Ze moeten een publiek toegankelijk kantoor hebben dat voldoet aan lokale stedenbouwkundige voorschriften. Dit garandeert dat er een fysieke locatie is waar klanten vragen kunnen stellen en klachten kunnen indienen.

  ·        Ze moeten de juiste professionele kwalificaties hebben, zoals een universitair diploma in rechten, sociale wetenschappen, architectuur of ingenieurswetenschappen. Als alternatief kunnen ze aantonen dat ze 200 lesuren hebben gevolgd bij een erkende aanbieder van een vastgoedopleiding.

  ·        Ze moeten verplicht een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben met een dekking van minimaal €150.000 per schadegeval. Voor online makelaars is dit zelfs €1.000.000.

  ·        Ze moeten een bankgarantie of borgstellingsovereenkomst hebben voor minimaal €60.000 (of €300.000 voor online makelaars) om gelden van klanten te waarborgen. Dit betekent dat jouw voorschotten tot deze bedragen veilig zijn.

  Waar kunnen makelaars zich registreren?

  Makelaars kunnen er voor kiezen om lid te worden van een beroepsvereniging zoals bijvoorbeeld de API. De beroepsorganisatie zorgt dan voor de nodige opleidingen, certificaten en verzekeringen of je kan je ook als individuele makelaar inschrijven bij de Generalitat Valenciana. 

  Conclusie

  De verplichte registratie voor vastgoedmakelaars in de Comunidad Valenciana is een belangrijke stap voorwaarts in de bescherming van consumenten en de bevordering van transparantie in de sector. Als koper kun je nu beter onderscheid maken tussen legitieme makelaars en onprofessionele “cowboys”. Dus, als je die zonnige villa of dat prachtige appartement in Spanje wilt bemachtigen, weet dan dat deze nieuwe wetgeving er is om je te helpen.

  Veel succes met je zoektocht naar het perfecte stukje paradijs aan de Costa Blanca! En vergeet niet, Azull staat geregistreerd en is er om je te begeleiden bij je droomaankoop.

  You cannot copy content of this page

  Naam(Vereist)
  Adres