• Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Slim investeren in vastgoed: Verhuren aan toeristen in Spanje, ken de regels en win!wp blogs last updated

  Slim investeren in vastgoed: Verhuren aan toeristen in Spanje, ken de regels en win!wp blogs last updated

  Spread the love for Spain

  Verhuurlicenties in Spanje aanvragen hoe werkt het?

  Slim investeren in vastgoed: Verhuren aan toeristen in Spanje, ken de regels en win!

  Als jouw toegewijde vastgoedmakelaar wil ik jullie reis naar vastgoedbezit niet alleen soepel, maar vooral winstgevend maken. Vandaag duiken we in een hot topic: toeristische verhuur en de recente ontwikkelingen in de “communities”, gemeenschap van eigenaars.

  Wat speelt er?

  In sommige Verenigingen van (mede)Eigenaars(VME of VvE) woedt momenteel een discussie over het beperken van toeristische verhuur. Huurders zorgen soms voor overlast en sommige eigenaars proberen daar iets aan te doen. Begrijpelijk, want wie wil er nu niet in een fijne buurt wonen? 

  De juridische dans: Verandering of vooruitgang?

  In Spanje is er de ‘Horizontale-eigendomswet’ Dat is de wet die de regels in gebouwen met meer dan één eigenaar bepaalt. En te vergelijken met de “Splitsingsakte” in België of Nederland. Er wordt bepaald, wie wat moet betalen, wie beheert, hoe je veranderingen kan aanbrengen aan de akte enz.

  In die Horizontale-eigendomswet in Spanje zijn nu 2021 een aantal wijzigingen aangebracht onder andere ivm hoe kunnen bepaalde regels gewijzigd worden en hoeveel van de eigenaars moeten akkoord zijn met die wijziging.

  Waar je vroeger vaak alle eigenaars moest meekrijgen om iets te wijzigen, is het nu makkelijker geworden en heb je voor bepaalde wijzigingen maar 3/5 van de eigenaars en 3/5 van de quota(elk pand kan verschillend zijn in grootte en over meer of minder ‘stemrecht’ beschikken)nodig. Van deze wijziging willen bepaald VME/VvE nu gebruik maken of ‘toeristische verhuur’ te verbieden. Echter ze gaan voorbij aan het feit dat de wet praat over “beperken of voorwaarden stellen”, niet over verbieden. Sommigen zien dit dus als een verbod, anderen als een beschermingsmaatregel. Hoe je het ook bekijkt, deze regels zijn er om een goede balans te vinden.

  Wat Betekent Dit voor Jou als Investeerder?

  Voor degenen onder jullie die al groen licht hebben voor toeristische verhuur, haal diep adem. Deze nieuwe overeenkomst geldt niet voor jullie. Alleen toekomstige avonturiers moeten er rekening mee houden.

  Maar wat als je midden in het proces zit om een verhuurlicentie aan te vragen op het moment dat de gemeenschap besluit om verhuur te verbieden? Goede vraag! Hoewel de rechtbanken de uiteindelijke beslissing zullen nemen, zijn er sterke aanwijzingen dat reeds in aanvraag zijnde licenties niet getroffen zullen worden.

  De Gouden Regel: Bescherming voor Nieuwe Kopers

  Om het voor nieuwe kopers gemakkelijker te maken, moet het verbod op toeristische verhuur worden geregistreerd in het Kadaster. Dit voorkomt onaangename verrassingen en biedt een duidelijk speelveld voor iedereen.

  Dus, beste investeerders, blijf positief en goed geïnformeerd. Vastgoed blijft een uitstekende investering, en met de juiste kennis kunnen we de uitdagingen het hoofd bieden en samen groeien.

  Meer weten over verhuren in Spanje, klik hier.

  Tot ziens in jullie nieuwe stukje paradijs!

  You cannot copy content of this page

  Naam(Vereist)
  Adres