• Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Nederlands
 • Français
 • English
 • Polski
 • Español
 • Wat te doen met je ‘kids’ in April en Mei in Spanje?

  Wat te doen met je ‘kids’ in April en Mei in Spanje?

  Spread the love for Spain

  Ja ik weet het echt wel, in Zuidoost Spanje kan je het hele jaar door met je ‘kids’ naar het strand. Maar stel dat het dan toch eens een mindere dag is of je bent dat strand wel zat voor een dag, dan deel ik hierbij met jou graag mijn ideale uitstappen, volledig kinder-proof.

  Museo The Ocean Race, het enige museum opgedragen aan de legendarische Ocean Race, een zeilwedstrijd rond de wereld. Je vindt het in de haven van Alicante. Het interactief museum overziet 45 jaar geschiedenis van één van de hardste zeilcompetities in de wereld. Je leert er over navigatie en de meest moderne technologieën Je kan er in boten kruipen die deelnamen aan de race, je kan deelnemen aan workshops en er is een heuse simulator ‘The ride’ waar je kan beleven, voelen en ruiken hoe de crew van een schip echt leeft. En voor de fans van de Volvo Ocean Race, je kan het ‘control center’ bezoeken van waaruit de race, die sinds 2008 in Alicante start, gemonitord wordt. MUSEUM (museotheoceanrace.com)

  Iets verder op ongeveer 2,5u rijden van Alicante, Murcia en Malaga vind je Miniholywood in Tabernas, Almeria.
  Het is een themapark opgebouwd rond Western films. Oorspronkelijk gebouwd in 1965 als een set voor de opnames van Spaghetti westerns. Dat zijn western films, gefilmd en geproduceerd door voor namelijk Italianen, soms met Amerikaanse acteurs zoals Clint Eastwood in ‘A fistful of Dollars’, maar opgenomen in Spanje. Of hoe ze een kijker toch voor de gek kunnen houden!
  Je kan er door de sets lopen en op muziek van Ennio Morricone komen de films tot leven door acteurs die bepaalde scenes naspelen. Ze jagen met hun paarden door de straten van de set. De postkoets wordt overvallen, de slechteriken worden altijd overmeesterd en vallen van balkons, worden berecht en hangen aan de galg. Maar uiteindelijk overleeft iedereen.
  Je kan daarna je dorstlessen in de ‘The Yellow rose saloon’ ondertussen genietend van de showdanseressen die de Can can dansen. En niet alleen de cowboys komen hier aan bod maar ook de cowgirls. Ik was er deze zomer nog, bij 38 °c ! Uiteindelijk viel dat nog mee omdat dit een woestijngebied is en de hitte eerder droog is maar ook omdat er naast de sets ook nog een aquapark is. Ook een mini-zoo maakt deel uit van het themapark. En het is de bedoeling dat de dieren er zo veel mogelijk in hun natuurlijke habitat kunnen leven.
  Opgelet in de winter is het thema park enkel open tijdens WE en feestdagen. MiniHollywood western theme park in Spain | Oasys (oasysparquetematico.com)

  Voor zowel het Ocean Race museum als voor Mini Hollywood raad ik je sowieso aan om eerst de websites te checken voor de openingsuren. Kwestie van geen teleurgestelde kindjes te hebben.

  Fijne paas- en meivakantie alvast en denk er aan La vida es bella

  You cannot copy content of this page

  Naam(Vereist)
  Adres